Blog Post

Syv tips der får din pressemeddelelse til at overleve på redaktionerne

  • Af Christian Pedersen
  • 15 apr., 2024
I en verden, hvor nyheds- og fagredaktioner bombarderes med utallige historier hver dag, er det afgørende, at din pressemeddelelse fanger journalisternes opmærksomhed.

Det handler om meget mere end blot at sende information ud. Det handler om at vække interesse, skabe forbindelser og fortælle en historie, der er umulig at ignorere.

Derfor kan kunsten at formidle en besked være lige så afgørende som selve indholdet. I artiklen dykker vi ned i, hvad der skaber en effektiv pressemeddelelse, og hvordan man undgår de fælder, der kan få journalisterne til at slette den, før de overhovedet har læst teksten igennem.

Syv tips 

1)
Fang journalistens øje: Gør dit emnefelt uimodståeligt
Glem det kedelige ”Pressemeddelelse” i emnefeltet. Dit første indtryk tæller, så brug emnefeltet kreativt til at fange opmærksomheden. En god overskrift vækker nysgerrighed og lover værdi, så den er nødt til at blive læst.

Journalisten bruger få sekunder til at vurdere om din pressemeddelelse skal læses eller slettes. En intetsigende overskrift er næsten en sikker vej til at havne i den virtuelle papirkurv.

2)
Kommunikér klart og lad være med at overdrive
Undgå at pakke dit budskab ind i for mange superlativer som ”sensationelt” og ”magisk”. Det virker mod hensigten. Undgå klicheerne.

Vær autentisk og præcis – lad de faktiske styrker ved dit budskab tale for sig selv. ”Show it, don’t tell it,” som journalisterne siger.

3)
Skær Ind til Benet
Lad være med at drukne dit budskab i en masse overflødige detaljer. En god pressemeddelelse er kortfattet, præcis og klar.

Skriv det vigtigste først.

4)
Et foto siger mere end 1000 ord
Undervurder ikke værdien af et godt foto. Et foto kan ofte være billetten til mediernes opmærksomhed. Sørg for at inkludere et højkvalitetsfoto, der komplementerer din historie, og angiv fotografens navn.

Et stærkt foto kan være det, der får din historie igennem.

5)
Tilbyd let adgang til kilder
Gør det let for journalister at dykke dybere ned i din historie ved direkte at levere alt nødvendigt kildemateriale.

Undlad at sende links, der kræver login, eller vedhæftninger, de ikke kan åbne. Enkel adgang til data og undersøgelser styrker din troværdighed og journalisters evne til at fortælle din historie.

6)
Skriv en klar og letforståelig tekst
Det er din opgave at gøre en kompliceret historie forståelig og tilgængelig.

Komplekse sætninger og fagtermer kan hurtigt gøre din tekst utilgængelig. Skriv om, hvis din tekst er blevet en tæt jungle af ord og uforståelighed. Enkelhed regerer - klare, letforståelige budskaber fanger og fastholder opmærksomheden.

7)
Vær sikker på at din talsperson er til at få fat i.
En pressemeddelelse er kun så god som adgangen til dine kilder. Sørg for at din talsperson er tilgængelig og forberedt på at tage imod spørgsmål.

En kilde, der undgår pressen, er mere skadelig end hjælpsom.

nyhedsbrevet for april kan du også  læse en artikel om, at virksomhedskommunikation i fremtiden vil kræve tilpasning, hurtig respons og dybdegående analyse. Tjek også artiklen om design af nyhedsbreve og få hemmelighederne bag Steve Jobs fede taler.

Gå ikke glip af det næste nyhedsbrev, tilmeld dig allerede nu!

Læs også Dit Ringsteds omtale af ovenstående artikel.



Af Christian Pedersen 20 Mar, 2024
En tale er ikke blot en række ord, der bliver sagt højt; det er en mulighed for at skabe forbindelse, påvirke og inspirere lytterne. Uanset om det er en formel præsentation, en festtale, eller en inspirerende samtale, er forberedelsen nøglen til succes.
Af Christian Pedersen 16 Feb, 2024
Hvad er god historie for en virksomhed, og - ikke mindst - hvordan man skriver den, så den er værd at læse? En god tekst er kendetegnet ved, at den er relevant, korrekt og forståelig, så den vækker læsernes interesse. Det er en tekst er skrevet i et sprog, der effektivt overfører informationer fra dig, der skriver, til modtageren.
Show More
Share by: